Fraktbolagen upplever just nu störningar vid leverans till Sverige. Detta medför leveransförseningar.

Integritetspolicy


Behandling av personuppgifter

Bodegashop.com (Bodegas Web S.L, B540410066) samlar endast in personuppgifter från kunder (privatpersoner) för eget bruk.

Den information som hämtas in är: 

  • Namn
  • E-postadress
  • Adress
  • Telefonnummer
  • Personnummer
  • Information angående användningen av webbplatsen, bland annat vilka webbsidor på bodegashop.com som har besökts och information om beställning, browserinställningar och IP-adress.

Bodegashop.com är personuppgiftsansvariga för samtliga personuppgifter som samlas in. Den information som hämtas in är minsta möjliga för vad som krävs för att köpet ska genomföras och varorna levereras till kunden.

Vad personuppgifterna används till:

  • Namn är nödvändigt för att kunna adressera leveransen till kunden.
  • E-postadress är nödvändig för att kunna skapa ett konto på webbplatsen. Med e-postadressen får kunden tillgång till sitt privata konto. Vid köp får även kunden orderbekräftelse skickas till angiven e-postadress. Kunden kan själv välja om de ska mottaga nyhetsbrev, detta görs under kundens personliga profil.
  • Adress är nödvändig för att kunna adressera leveransen till kunden.
  • Telefonnummer används för att bodegashop.com ska kunna kontakta kunden vid eventuella problem vid beställning.
  • Personnummer är nödvändig för att kunna bestämma kundens ålder då vi säljer alkoholhaltiga drycker och har en åldersgräns på 20 år för att kunna handla på bodegashop.com.
  • Information om hur besökare använder webbplatsen används för intern statistik för att kunna förbättra tjänsten. Det används också för att kunna identifiera vilken typ av produkter som kunderna köper.

Vem som tar del av personuppgifterna

Personuppgifter som samlas in hanteras av Bodegashop.com och kan vid behov läsas av anställda på Bodegashop.com.

Underleverantör av teknisk plattform är myTaste AB och har också tillgång till insamlade personuppgifter.

Vid utskick av nyhetsbrev används tjänsten Madmimi.com , där endast e-postadress till kunder som önskat att mottaga nyhetsbrev finns.

Bodegashop.com använder sig av ett externt bokföringsföretag, Decages S.A, för bokföring av orders och hantering av bodegashops.com ekonomi. Decages S.A har tillgång till personuppgifter genom beställd order från kund.

Hur informationen lagras

Informationen om personuppgifter lagras i max 1 år eller så länge samtycke finns. Om en kund är inaktiv i 1 år efter senast genomfört köp eller inloggning på bodegashop.com raderas kontot och samtliga personuppgifter automatiskt.

Informationen sparas på servrar med hög säkerhet och med ett fåtal anställda på Bodegashop.com och Mytaste som har tillgång till inloggningsuppgifter.

Hur informationen tas bort

Information om personuppgifter tas bort på kundens begäran via dess kontoinställningar. Kunden kan också kontakta Bodegashop.com via info@bodegashop.com för att ta bort konto och personuppgifter.

Rättigheter

Som kund hos Bodegashop.com, har kunden rätt till att kräva insyn i behandlingen av personuppgifter. Du kan också kräva korrigeringar, begränsningar eller borttagande av personuppgifter i enlighet med GDPR (General data protection regulation). Som användare har du även rätt att ta bort dina personuppgifter som Bodegashop.com har lagrat om dig.

När behandlingen av personuppgifter är baserad på samtycke, kan du närsomhelst ta samtycket tillbaka.

Kontakta bodegashop.com på info@bodegashop.com om du vill radera, korrigera eller begränsa dina personuppgifter.

Om du tror att Bodegashop.com inte har uppfyllt dina rättigheter enligt GDPR, har du rätt att överklaga till den aktuella tillsynsmyndigheten. Detta görs genom att skicka ett klagomål till Datainspektionen. Kontaktuppgifter finns på: https://www.datainspektionen.se

Betalning

Kortbetalning och köp med faktura sker via Klarna Bank AB som hanterar personuppgifter, transaktioner och kortuppgifter. Dina kortuppgifter sparas inte hos Bodegashop.com.

Kryptering

All kommunikation internt sker över krypterade nätverk.

Cookies

Bodegashop.com använder "cookies" för att hjälpa dig att få en personligt anpassad internetupplevelse, och "session-cookies" för att hantera ditt besök på Bodegashop.com som t.ex. innehållet i din varukorg, vilka sidor du ska komma till när du följer en länk, etc.

En cookie är en textfil som en webbserver lägger in på din hårddisk. Cookie-filer kan inte användas för att köra program eller föra in virus på din dator. En cookie ges unikt till dig och kan endast läsas av en webbserver inom det domän som utgav den till dig. En av huvudanledningarna med cookie-filer är att informera webbservern om att du återvänder till en specifik hemsida så att du kan få en personligt anpassad upplevelse när du återvänder till en sida. Du kan välja om du vill acceptera cookies eller inte. De flesta webbläsare accepterar cookies automatiskt, men du kan ställa in att du inte accepterar dem om du föredrar det. Om du tillåter din dator att acceptera cookies kan du automatiskt logga in på Bodegashop.com

OBS! Vissa brandväggars programvara stänger automatiskt av cookies, dessa måste installeras korrekt så att hemsidan kan fungera som önskas.

 

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna direkt till din e-post!


Följ oss Facebook Twitter
Tipsa dina vänner!

Aktuell information

Innan du handlar!
Tänk på att alkohol kan skada din häl... Läs mer
Tänk på att alkohol kan skada din hälsa och läs gärna om vad lagen säger när det kommer till import av alkohol inom EU Vad säger lagen
Samarbetspartners Transaver ABCexpress klarna